Unika keramik og akvarel.


Aktuelt og nyheder 2012.

OBS: Dette er gamle nyheder - nye indlæg finder du på FACEBOOK og i NYHEDSBREVET, som du kan tilmelde dig her hos brev-uglerne.

 

 

 

Den 21. december 2012

Med mit hjemmelavede julekort til venstre, vil jeg gerne ønske alle Jer, der kommer her forbi en rigtig glædelig jul og et godt nytår !

Vi "ses" i det nye år med flere nye tiltag.

Hav det nu godt derude !

Kærlig hilsen

Susanne Enøe Hansen

 

 

 

Den 11. december 2012

Min fortolkning af H.C. Andersens eventyr i porcelæns-filigran og raku.

Så har jeg de første emner klar i min nye temaserie omkring H.C. Andersens eventyr. Du finder dem til intropris i Galleri 2.

De har ikke fået deres rigtige navne endnu, for der er en lille gætteleg i gang på facebook, om hvilke eventyr der er tale om. Du kan også være med, klik her: facebook.

Jeg er i gang med at genlæse eventyrene og vælger blandt de eventyr, som er blevet foreslået på facebook.

Illustrationen til højre viser de to første eventyr-skåle sammen med de tegninger/skabeloner jeg har lavet til formålet.

Den 28. november 2012

Nye tiltag er "ingen kunst", når man har en barnlig kilde af inspiration at øse af.

Jeg har før her på hjemmesiden beskrevet, hvordan jeg finder stor inspiration i mine kreative aktiviteter som barn.

Når jeg arbejder med keramikken, så sørger jeg ofte for fuldstændig ro omkring mig, for så kommer erindringerne myldrende - og jeg er næsten det legende barn igen - også når jeg laver mine filigran-arbejder i stentøj, raku eller porcelæn - forskellen er blot at som barn var det papir og saks jeg anvendte, og papirklip jeg lavede.

 


I efteråret 2011 begyndte jeg at lave filigran-arbejder i stentøj. Senere, i foråret 2012, kom eksperimenterne med filigran-arbejder i raku. Og da jeg, ved et besøg på Kalmar Slot i maj 2012 helt uforberedt møder Karen Bit Vejles udstilling af kæmpe store og helt fantastiske papirklip, cementeres min beslutning om at arbejde videre med min barndoms papirklip, men stadig i ler og i to versioner: En mørk og en lys.

Jeg laver nu nye eksperimenter - denne gang med porcelæns-papirler - som viser sig at have den rette styrke og et udtryk der minder om netop papir, men også sne, når det stentøjsbrændes i uglaseret udgave.

Her i november 2012 har jeg færdiggjort min tema-serie med porcelæns-filigran-skåle "med et tvist af jul".- Du finder dem og alle de andre i Galleri 1, 2 og 3.

 

Den 21. november 2012

Ny offentlig Sehler Keramik facebook-profil.

Nu kan du slippe for at checke min hjemmeside for nyt, som måske ikke er der ! - Du kan nemlig abonnere på nyheder fra mig.

Det gør du på facebook - øverst oppe til højre under profilbilledet klikker du bare på knappen "synes godt om/abonner" - så er du tilmeldt.


Den 8. november 2012

Nedenfor kan du nu læse artiklen om vores smultronstelle i Sverige, som var i bladet Danske Torpare (nr. 144 okt. 2012). Hvis du har problemer med at læse teksten kan du alternativt følge dette link: "Behold bare nøglerne." Artiklen finder du på side 30.

God fornøjelse

 

Den 4. november 2012

Du er hermed inviteret til julestue på Kulturcafe Ludvig i Sorø i weekenden 24. og 25. november. 

OBS: Der er gratis adgang. 

Jeg håber at du har tid, lyst og lejlighed til at komme og besøge mig, min keramik og de andre spændende deltagere i denne lidt anderledes tema-juleaktivitet i sort/hvid - og med hyggepianist. - Der sælges f.eks. hvid gløgg og alle borde vil være dækket med sorte duge.

Du kan se mere på www.kulturcafeludvig.dk. - eller her nedenfor !

 

Den 2. november 2012

Nye tiltag er "ingen kunst", når bare man har en kilde af inspiration at tage af.

Jeg har før her på hjemmesiden beskrevet, hvordan jeg finder stor inspiration i minderne om barndommens kreative aktiviteter, hvoraf mange foregik under stor frihed i min farmors hus.

Min farmors hus dukkede ustandseligt op i mine drømme, og var derfor også helt centralt ifm. drømmetydning under den samtaleterapi, som jeg gennemførte for godt 20 år siden.

Min farmors hus repræsenterede blandt meget andet, min tabte kreativitet. Tabt fordi det var en unyttig og nærmest forbudt leg i min familie - altså bare ikke hos farmor !

Når jeg arbejder med keramikken, så sørger jeg ofte for fuldstændig ro omkring mig, for så kommer erindringerne myldrende - og jeg er næsten det legende barn igen - også når jeg laver mine filigran-arbejder i ler - forskellen er blot at dengang var det papir og saks jeg anvendte, og papirklip jeg lavede.

I dette forår var jeg så godt i gang med at lave stentøjs-filigran og var også begyndt eksperimenterne med raku-filigran, da jeg ved et besøg på Kalmar Slot i maj helt uforberedt møder Karen Bit Vejles udstilling af kæmpe store og helt fantastiske papirklip. Den oplevelse cementerede min beslutning om at arbejde videre med min barndoms papirklip, bare i ler.

I "den sorte boks" finder du et udvalg af mine sidste nye arbejder inspireret netop af barndommens papirklip hos farmor og Karen Bit Vejles udstilling på Kalmar Slot.

Den 10. oktober 2012

 

Nyhed: "Lyslygte-græskar" og "lyslygte-æbler" i raku-filigran.

Efteråret er på vej med korte kølige dage, tidligt mørke - og en god undskyldning for hygge med levende lys.

Mine lyslygter i form af "langtidsholdbare græskar" og "gemmeæbler" i raku-filigran er alle med hul bund, så de kan sættes direkte over et tændt fyrfadslys og lyse op inde såvel som ude. 

På fotoet til højre ses et udvalg af lygterne i aftenmørket på den gamle "pensionerede" loftstrappe, som tilbringer sit otium udendørs - men det er en helt anden historie.

Både "filigran-græskar" og "filigran-æbler" er smukke året rundt - også uden lys i.

Det kan du se i Galleri 1 og 2 eller i emnegrupperne Græskar og Gemmeæbler.

 

  • Stk. pris lyslygte-græskar kr. 750,00
  • Stk. pris lyslygte-æbler     kr. 250,00

Den 5. oktober 2012

Nu kan du læse mere om min arbejdsplads og Torbens og mit "smultronstelle" i Lidhult, Sverige.

Det gør du i bladet "Danske Torpare" nr. 144/12. - Artiklen finder du på side 30 via dette link: "Behold bare nøglerne."

Vi købte stedet i 2008, og planen var og er, at vi flytter derop permanent om et års tid, når Torben kan gå på efterløn.

Det var derimod ikke planen, at jeg skulle være keramiker ! - Men det, der i efteråret 2009 blot var begyndelsen på en ny hobby, udviklede sig altså og blev til en ren lidenskab og helt ny beskæftigelse for mig. - En beskæftigelse som for en stor del foregår i og ved "Rombergshytten", hvor jeg har mit keramikværksted og mine to ovne.

Den 3. oktober 2012

Selvom vejret er gråmeleret, kan man jo godt arbejde i sort/hvidt.

Jeg holder meget af kontraster, så derfor faldt det mig naturligt - som kontrast til mine mørke raku-arbejder - at begynde at arbejde med hvidt porcelæns-papirler.

Det har ydermere den fordel, at det skal slutbrændes i elovn og derfor er helt uafhængigt af vejret, modsat rakuen som skal slutbrændes udendørs. 

Du finder mine første arbejder i porcelæns-papirler i emnegruppen "Den sorte boks" og i Galleri 1,2 og 3 - hvor priserne starter ved kr. 300,00.

 

Den 19.september 2012

Efterårs-tilbud:

Dag- eller aften-besøg hos Sehler Keramik på hverdage mandag-torsdag.

Er I en gruppe veninder, kolleger, en kunstforening eller andre der holder af kunst- og kunsthåndværk - så inviterer jeg på et besøg i mit hjem og galleri i Sørbymagle v/Slagelse.

Hvis hjemmesiden har været et interessant besøg - så har jeg mere at byde på under private former.

I kommer til at se et bredt udvalg af min unika keramik under hyggeligt samvær og over en kop kaffe eller et glas vin. Jeg vil besvare spørgsmål og fortælle om mig selv og min tilgang til keramikken, inspiration, teknikker osv.

Det er gratis at deltage og der er ingen købetvang. - Men der er i introduktionsperioden 25 % rabat ved disse gruppe-arrangementer, så måske skal I tage penge med, bare for en sikkerheds skyld !

Tilmelding foregår pr. email til sehlerkeramik@gmail.com eller pr. tlf. 30 24 65 01 - og efter først til mølle princippet. - Som udgangspunkt vælger I tidspunkt og hvilken dag.

I skal være meget velkomne !

Hilsen Susanne


Den 11. september 2012

Vendekåbe-keramik-kande og andre raku-filigran-nyheder.

Billederne til højre er faktisk to sider af samme kande. Kande-kroppen har sammen med flere andre stået nøgen sommeren over og ventet på passende påklædning. I weekenden lykkedes det så at afslutte kreationen af filigran-skørter til alle kanderne i en sidste raku-brænding.

Skørtet på denne kande er sammensat af to filigran-skaller med samme glasur, men brændt hver for sig og bevidst behandlet forskelligt. Resultater er en kande som skifter farve blot man drejer den.

Se denne og de andre nyheder i galleri 1 og 3.

Den 21. august 2012

I dag er det store "keramik-bagedag" !

Så er ovnen igen fyldt op med filigran-arbejder, låget smækket i og der er tændt for strømmen.

Forglødningen kører via automatikken - det tager ca. 9 timer. Så nu er det tid for en inspirations-cykeltur i det smålandske - med svampekniv - for det kunne jo være, at jeg mødte nogle kantareller på min vej.

Den 8. august 2012

Derfor er søstjernen p.t. en af mine mest anvendte detaljer i keramikken. 

Det er en enkel og uendelig smuk form - og det både når den optræder enkeltvis eller flere sammen. Jeg synes at søstjerne-krukken til venstre ligner noget som fundet på havets bund - alene de blå nuancer i glasuren understreger tilhørsforholdet.

Forestil dig at krukken har ligget der på havbunden i flere hundrede år som reminiscens fra et fortidigt skibsforlis. Og ganske langsomt - pga. nedbrydningen og påvirkningen fra miljøet - har transformeret sig til noget der ligner havbundens omgivelser mere og mere.

Kan du også se det for dig ?

Den 25. juli 2012

Hvordan horsehair-raku blev til cotton-raku.

Jeg så en video om horsehair-raku og fik helt bogstaveligt "kløe i fingrene" for at lave noget lignende. Men hvad gør man lige i skyndingen, når man ikke har nogen hest og det i øvrigt er øsende regnvejr, så raku-brændingen er udsat på ubestemt tid?

Jeg havde blødt bomuldsgarn og træk-af-voks på lager, så jeg prøvede at dyppe en stump garn i voksen og så trække den hen over en forglødet skål med løs hånd. Det blev slet ikke så tosset endda. - Efterfølgende blev skålen glaseret og voksen trukket af igen.

 

Dagen efter lykkedes det at rakubrænde skålen imellem bygerne - resultatet ser du her ovenfor.

  • Teknikken er kommet for at blive - jeg kalder den for cotton-raku.
  • En anden dag skal jeg selvfølgelig prøve horsehair-raku - når jeg har fundet en leveringsdygtig hest.
  • Gad vide hvad der sker, hvis man bruger menneskehår ? - Det er jeg nok nødt til at afprøve også !

Den 12. juli 2012

Vandreudstillingen hos SEAS-NVE i Haslev fra 9. juli til 14. september 2012.

Så har endnu en delegation* Sehler Keramik forladt hjemmet. Denne gang for at "optræde for" kunstinteresserede medarbejdere og besøgende hos forsyningsselskabet SEAS-NVE på Energivej i Haslev.

Herhjemme er der heldigvis stadig mange "flyvefærdige" emner på hyldene.

Så kig bare forbi ! - Men ring lige først, hvis du vil være sikker på, at jeg er hjemme !

 

*Samling af personer udsendt i bestemt ærinde.

Den 25-6-2012

"Konen med æggene" - frit efter H.C. Andersen!

Ak ja! - Alt var gået godt både under forglødning, glasering, rakubrænding og reduktion. Og det meste var også bragt i sikkerhed indendørs. Men jeg er ikke blæksprutte og har kun to hænder. Da jeg ville hente de sidste og største emner, havde kastevinden så lige været forbi bænken ved værkstedet hvor de stod på parade.

Jeg tænkte uvilkårligt på H.C. Andersens eventyr om "konen med æggene", for jeg havde netop i tankerne overvejet min pris for disse nye ting.

Jeg forstår at vinden kan tage en høj filigran-krukke, fordi den er så let i det. Men jeg forstår ikke helt hvordan den kunne kaste en massiv høj kande på bred fod hovedkuls ud over kanten af bænken og ned i trappestenen. Men fakta er, at det gjorde den - og de var knækket begge to, både den spinkle og lette og den massive og tunge. De var ikke til at redde - bare ærgerligt.

Måske skal jeg i fremtiden vente med "paraderne" - og prissætningen - til jeg er indendørs. - Det er vist hvad jeg kan lære af den historie.

NB: Nedenfor ser du tre emner der overlevede - og du finder flere i Gallerierne.

Den 3-6-2012

Humlebien vidste ikke, at den ikke kunne flyve, så den gjorde det bare!

Mit "raku-liv" begyndte for ca. 1  1/2 år siden som selvstudie, for sådan arbejder jeg bedst. Jeg startede med at læse en masse om raku og rakubrænding - og var dybt fascineret.

Efterfølgende anskaffede jeg det mest elementære - herunder en rakuovn - og afprøvede rigtig mange anvisninger og gode råd med hensyn til materiale og teknik. 

Noget lykkedes og andet lykkedes overhovedet ikke - jeg var i gang med at afprøve muligheder og grænser.

Noget lykkedes først efter mange forsøg, og derefter næsten hver gang, men blev hurtigt kedeligt og rutinepræget at lave - og det var ikke lige det jeg ville opnå.

Når jeg efter en arbejdsdag havde en lille rest ler tilbage, vendte jeg ofte tilbage til lige at skære den i tynde strimler og  lave en lille "krusedulle-skål" - mest for sjov.

Skålene overlevede både forglødning og stentøjsbrænding. Så næste skridt var at udsætte dem for raku-brænding, for alle steder stod der, at raku krævede massiv og ensartet godstykkelse for at lykkes - og var det nu også rigtigt?

Succesraten blev hurtigt OK, også med større emner - og de var stadig sjove at lave. - Det var begyndelsen på min raku-filigran, fortsættelse følger.....

 

"Jeg føler mig lidt som humlebien, for jeg udfordrede det vedtagne, og det der skulle være umuligt blev faktisk muligt!"

 

Min rakufiligran er inspireret af min barndoms gækkebreve og papirklip, og er opbygget af tynde lerstrimler og udskårne figurer. Selv stemningen fra dengang dukker tit og ofte op under arbejdet.

Raku-filigrannen rummer naturlige og frie former, geometriske islæt, symboler, talemåder, ja sågar små fortællinger og eventyr i symbolform er i støbeskeen.

Glasuren, som jeg anvender her, giver et altid uforudsigeligt udtryk og et farvespil, som ydermere interagerer med lyset på en måde som giver mindelser til matteret glas. - Men det er ikke glas - det er rakukeramik ! 

- Vil du se resultatet ? - Så kig i Galleri 1, 2 og 3.

Den 16. maj 2012

Nye "jomfruelige" filigranskåle.

Ovenstående filigranskåle er netop hentet i ovnen efter forglødning.

Skal jeg nu  vælge den sikre metode, at stentøjsglasere med hvidt og stentøjsbrænde dem? - Nej, de skal igennem "skærsilden" en gang til ! - For de skulle gerne blive til raku i sort, kobber, blå og changerende regnbuefarver.

Den 29. april 2012

Når stædighed belønnes.

Glasuren har drillet undervejs i utallige prøvebrændinger.

Så fandt jeg endelig den lertype, der kunne klare både spinkelt filigranarbejde og raku på en gang - raku som ellers er kendt for kræve en vis godstykkelse for at lykkes.

Pludselig gik det hele op i en højere enhed, og følelsen var ubeskrivelig. Jeg tror at fortidens alkymister har følt noget lignende når de skabte "guld."

OBS: Se denne og andre nyheder i gallerierne.

 

Den 2-4-2012

Dobbelteksponering i Blokhus.

Det var ikke aftalt på forhånd, men det gør søreme ikke noget:)

Udover at jeg fra 31-3-2012 er flot repræsenteret på to etager i Galleri Blokhus, så er et pænt udvalg af min keramik nu også at finde i butikken Glaskunst Blokhus.

Den 28-3-2012

Forårs-nyheder i Gallerierne.

Så er der ny raku-keramik.

Galleri 1 finder du nye og anderledes krybdyr med sjove navne. (Sælges hos Unnarum AB - se mere info under links)

Ligeledes i Galleri 1 er der ankommet nye små filigranskåle - denne gang i raku. (Sælges hos Galleri Blokhus - se mere info under links.

Der er tale om et vellykket eksperiment med almindeligt stentøjsler og spinkle former, som har overlevet den hårde medfart i rakubrændingen.

I Galleri 3 finder du nye høje lågkrukker med elegante sorte tophatte i sort nøgen raku (Sælges hos Galleri Blokhus - se mere info under links).

Du finder også store reptil-fade og andre spændende ting - kig selv!

Den 26. februar 2012

Det er dejligt med succes - yes!

Jeg har været så heldig inden for kort tid at få samarbejdsaftaler i hus med hele 3 gallerier, nemlig Unnarum i Sverige og Galleri Blokhus og Kunsthuset Hillerød i Danmark (se mere nedenfor).

Derfor er rigtig meget af keramikken her på hjemmesiden nu "flyttet hjemmefra". 

I Galleri 1, 2 og 3 kan du se hvor du kan købe de "udeboende" ting ved at føre musen hen over billederne - det står lige efter prisen.

I linksamlingen (eller her nedenfor) finder du fysiske såvel som webadresser på mine forhandlere, hvor du kan finde mere info.

Hvis der ingenting står er keramikken stadig hjemme hos mig og til salg hos mig.

Den 26. februar 2012.

Kunsthuset Hillerød - ny samarbejdspartner pr 27. februar 2012. 

Et udvalg af mine mindre emner er nu til salg i næsten "kongelige" omgivelser hos Kunsthuset Hillerød. - "Kongelige" fordi galleriet ligger meget smukt lige over for Frederiksborg Slot i Hillerød.

Kunsthuset drives af et par ildsjæle - Pia og Erling Sangil, som gør et stort arbejde ud af at udvælge og sammensætte et bredt udvalg af dansk kunst og kunsthåndværk i høj kvalitet. 

Stedet er absolut en oplevelse og et besøg værd!

Adressen er: Kunsthuset Hillerød, Slangerupgade 2,  3400 Hillerød. 

Tag evt. et virtuelt kig i butikken først og se åbningstider m.m. på: www.kunsthuset.dk.


Den 8. feb. 2012

Galleri Blokhus - ny samarbejdspartner pr. 31. marts 2012.

Der er mere præcist tale om Kunstnerhuset Karnappen, som åbner for publikum denne dag.

De skriver selv på hjemmesiden:

"Den 700 m2 store 2-plans ejendom - kendt under navnet karnappen på Strandvejen i Blokhus, få meter fra stranden - indrettes nu til et stort spændende galleri som et levende "kunstnerhus" for særligt udvalgte kreative kunstnere. 

 

Der bliver god plads til udstilling for op til 50-60 forskellige danske og internationale kunstnere, hvor der bydes på mange varianter af kunsthåndværk i en høj kvalitetsstandard" (citat slut).

Jeg behøver måske ikke at nævnte det, men jeg er både spændt og glæder mig til dette nye samarbejde, for det lyder godt nok både spændende og lovende.

Kig forbi hvis du er i nærheden og har tid og lyst!

- Hvis du kommer på åbningsdagen, kan du yderligere opleve Peter Viskinde underholde et par timer.

Adressen er:

Galleri Blokhus A/S

Strandvejen 12

9492 Blokhus.


 

Den 10. jan. 2012

Udbygning af Galleriet fra 3 til 18 grupper.

Jeg har netop foretaget en udbygning af galleriet - i håb om at gøre det mere overskueligt og brugervenligt.

De 3 eksisterende prisgrupper - Galleri 1, 2 & 3 - fortsætter som hidtil med et bredt udvalg af min keramik - og vil stadig blive tilført nye emner med jævne mellemrum.

 Nyheden er: 15 nye grupper lige under Galleri 1, 2 & 3.

Grupperne er opdelt i følgende emner:

Krukker - skrin - lågkrukker  -  kander - salt- & pebersæt - krybdyr - fade - både - skåle - stentøjs-filigranskåle - raku-filigranskåle - gemmeæbler - stiliserede elge - græskar - småtingskrukker.

I emnegrupperne, der kører som diasshow, er der tilføjet supplerende tekst og prisleje. Her vil der også jævnligt komme nye emner til.

Det er dog stadig i Galleri 1, 2 og 3 at du finder mål, still-fotos og priser.


Unika keramik og akvarel.

Susanne Enøe Hansen, Odensjövägen 26, SE-341 71 Lidhult
Ikonerne fører til nyhedsbrev, facebook, instagram og min svenske hjemmeside.
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk