Unika keramik og akvarel.



Sehler Keramiks linksamling.

Min linksamling bestå af mine første og vigtigste informations- og inspirations-kilder med tilførsel af nogle få nye relevante, når jeg husker det. 


 

www.raku.dk

Her finder du Ebbe Dam Nielsens engagerede og grundige tilgang til raku og rakubrænding, - Et godt sted at starte, eller fortsætte, hvis du vil brænde raku på egen hånd - eller har brug for et raku-kursus.

 

www.keramik-i.dk

På denne hjemmeside som Ane Maria & Annimi Holst-Schmidt står bag - finder du flere interessante og gratis tilbud, f.eks:

 

Keramik-Relæet - formidling af data om keramiske begivenheder.

 

Her kan du som medlem f.eks. få udstillingsmateriale sendt ud på email til alle øvrige medlemmer - som er keramik-interesserede såvel som andre udøvende keramikere.

 

Keramik-Linien - bindeled mellem keramikkens fagfæller.

 

Her kan du via email få hjælp af fagfæller, hvis der er noget du har brug for hjælp til. - Og det virker skulle jeg hilse og sige - helt overvældende faktisk.

 

De to kvinder står også bag et stort forskningsprojekt, som skal udmunde i en kæmpe database og de to værker: Spor i Keramikken og Keramiske Profiler (hvor jeg også deltager).

 

Læs meget mere på deres hjemmeside www.keramik-i.dk. - Det er et spændende projekt de har gang i de to.

Glaspatch Kunstmosaik.

 

www.glaspatch-glaskunst.dk

 

Det bliver i familien, for min største inspirator, både når det handler om at starte egen virksomhed op, som når det drejer sig om troen på egen kreativitet og egne evner, det er min søster Mette Enøe, som står bag ovenstående hjemmeside. 

 

Hvis du er til fest, sjov og farver så tag et kig ovenfor - hun er ikke kedelig min søster!

Spor i Keramikken og Keramiske Profiler.

 www.keramik-i.dk. 

 

"Sammen med Forlaget Rhodos og via støtte fra Ny Carlsbergfondet er vi i gang med at beskrive danske keramikere og andre, der har arbejdet indenfor det keramiske felt gennem de seneste godt 100 år. Projektet, der bl.a. anbefales af Danmarks Keramikmuseum, omhandler to store værker: Spor i Keramikken og Keramiske Profiler........"

 

Sådan skriver Ane Maria og Annimi Holst-Schmidt til mig i en invitation til at være blandt de ca. 5.500 danske keramikere, som de to bogværker skal omfatte. Fotoet viser min signatur (initialer samt produktionsmåned/-år) som de også bad om.

Tag et kig på hjemmesiden - det er et spændende projekt de to har gang i.

Clay - Danmarks Keramikmuseum, Middelfart.

 

https://www.claymuseum.dk/

 

Jf. museets hjemmeside er det: "Nordens eneste specialmuseum for nutidig dansk og international keramisk kunst, kunsthåndværk og design."

 

Da det er nemmere at nå på en endagsstudietur, end Raku museet i Kyoto, Japan - ja, så drog vi, min mand og jeg, af sted en efterårssøndag 2010.....

 

Teckningsmuseet i Laholm, Hallands län, Sverige.

 

www.teckningsmuseet.se

 

Teckningsmuseet i Laholm er Nordeuropas eneste tegningsmuseum. Vi har en skitsesamling i Køge, men det er ikke det samme, idet skitser er forarbejder, hvorimod tegningerne er det færdige kunstværk. Sådan blev jeg belært af en museumsmedarbejder, fair nok.

 

Museet er absolut besøgsværdigt med en fin samling af tegninger. Men overraskelsen for mig var Laholms Keramikmuseum, som ligger i kælderetagen.on. 

Guldagergaard, Skælskør.

 

www.ceramic.dk

 

I mit tidligere vestsjællandske lokalområde (før flytningen til Småland, Sverige) findes også det internationale keramiske videns- og udviklingscenter Guldagergård i Skælskør. Hertil kommer keramikere fra hele verden for at arbejde og lære nyt. 

 

Det er absolut værd at besøge. Men af hensyn til arbejdsroen er der kun åbent for publikum nogle få gange om året.t. 

 

 

Ljungbergmuseet, Ljungby, Sverige.

 

 

www.ljungbergmuseet.se

 

Jeg oplevede Sven Ljungberg i efteråret 2009, da han havde fernisering på sommerens produktion af Italiensmalerier. - Han drog, i en alder af næsten 90 år, stadig hver sommer til Italien for at male - og han var meget produktiv.t produktiv 

 

Et af hans malerier har inspireret mig til mine "gemmeæbler", som derfor har været på "besøg" i Ljungby, nærmere bestemt på Ljungby Turistbyrå.  

 

Lju

Cerama A/S.

 

www.cerama.dk  

 

Hammerholmen 44

Avedøre Holme

2650 Hvidovre

Tlf. 36 77 22 22 - mail: cerama@cerama.dk

 

Dansk leverandør i næsten alt til glaskunstnere og keramikere, de professionelle såvel som hobbyfolket. 

Gary R. Ferguson.

 

www.garyrferguson.com

 

Gary Ferguson er min helt, intet mindre. - Han har udgivet "min bibel" - bogen "Raku Secrets".

 

Hvis du benytter linket ovenover kommer du til en guldgrube af en raku-hjemmeside. Gary er virkelig en mester og han øser gavmildt af sin viden om raku-brænding, raku-glasurer m.m..

 

Du kan også få yderligere information om hans bøger via linkene nedenfor. 

 

www.rakusecrets.com

www.rakuglazes.com

Raku Museet i Kyoto.

 

www.raku-yaki.or.jp

 

Raku museet i Kyoto har en stor samling af de tidligste - dvs. 450 år gamle - raku-arbejder. Tag på en oplevelsestur i museet her i cyberspace. Den fås både på japansk og engelsk. Den japanske er absolut den smukkeste at se på. 

 

Ceramics Today

 

www.ceramicstoday.com

 

Fantastisk hjemmeside, synes jeg. Her findes rigtig megen god faglig information og inspiration.

 

Raku-keramik

 

www.raku-keramik.dk

 

Bag denne meget inspirerende hjemmeside står Lars Bøgner, som har arbejdet med raku i en årrække. Lars´ hjemmeside var en af de første jeg fandt, da jeg indledningsvis overvejede at begynde med rakubrænding. Og den var stærkt medvirkende til at overbevise mig, for Lars´ engagement og glæde ved rakuen, den smitter bare. Et par af mine mest anvendte raku-glasurer har jeg fra Lars.

 

KG-raku

 

www.kg-raku.dk

 

Bag KG-raku står Kirsten Gundesen og Poul Erik Tarp. Kirsten arbejder med raku - både privat og i undervisningsøjemed, og Poul Erik står for produktionen af rakuovnene.

 

Hvis du ikke selv har mod på at ombygge en olietønde til rakuovn, så er KG-raku et godt og konkurrencedygtigt bud. Prismæssigt kan de konkurrere med Cerama og yderligere er deres ovne udstyret med hjul, hvilket er meget praktisk ved transport. 

Arne Åse

 

Arne Åses facebookside.

 

Den norske professor Arne Åse er ophavsmand til "akvarel-porcelænet". Jeg fandt hans forlængst udsolgte bog " Water Colour on Porcelain" (Norwegian University Press 1989) hos et norsk antikvariat.

 

Den planlagte nyudgivelse lader vente på sig, men imens kan man følge Arne Åse på hans facebook-side, hvor han gavmildt deler sin viden.

 

John Shirley

 

www.johnshirleyceramics.com

 

Det var John Shirley jeg først fandt, da jeg ledte efter vejledning til indfarvning af porcelæn. Siden viste det sig at hans læremester var Arne Åse ovenfor. De har hvert deres udtryk og jeg er vildt betaget af dem begge.

 

Danske Kunsthåndværkere  - www.danskekunsthaandvaerkere.dk

Keramikkens Venner - www.keramikkens-venner.dk

Til dig som er på facebook og/eller instagram:

 

Du kan følge mig og keramikken ved at klikke på de sociale ikoner helt nede i bunden af siden (til højre i det sorte felt). Her kan du også tilmelde dig nyhedsbrevet.

 


 < Forrige side          ^ Tilbage til top           > Næste side


 

Unika keramik og akvarel.

Susanne Enøe Hansen, Odensjövägen 26, SE-341 71 Lidhult
Ikonerne fører til nyhedsbrev, facebook, instagram og min svenske hjemmeside.
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk